Home / archiefcentraal / sonodruk rijdt duurzaam verantwoord rond

sonodruk rijdt duurzaam verantwoord rond

Sonodruk heeft een stap gezet in het duurzaam ondernemen. Vier bedrijfsauto’s van de drukkerij rijden nu namelijk CO2-neutraal. Dat betekent dat Sonodruk in samenwerking met Igogreen voor het totaal aantal uitgestoten CO2, elders besparende projecten financiert. Voor iedere kilo CO2-uitstoot van een bedrijfsauto van Sonodruk, wordt elders een gelijke besparing gerealiseerd. De wagens zijn allemaal voorzien van een speciaal Igogreen-vignet.

Door Igogreen heeft de Heinose drukkerij nu dus de mogelijkheid klimaatneutraal te rijden. Igogreen is bijvoorbeeld mede-eigenaar van de CO2-rechten van een nieuw windmolenpark in China. Ook investeert zij in zonne-energie en energiebesparingprojecten elders in de wereld. Sonodruk Heino probeert zelf ook binnen al haar mogelijk te handelen naar een betere staat van het milieu. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heet dat.

“MVO is een nieuw speerpunt binnen onze organisatie”, zeggen ze bij Sondodruk. “Dit zorgt voor een positieve betrokkenheid van onze medewerkers bij opdrachten en interne processen. We dragen al enkele jaren ons steentje bij aan een milieuvriendelijke omgeving. We laten zien dat we veel aandacht besteden aan kwaliteit en werken aan een milieuvriendelijk product. Het houdt dan ook niet op bij alleen een partnerschap met MVO Nederland, daar begint het eigenlijk pas.” Meer over allerlei keurmerken van Sonodruk vind je op www.sonodruk.nl.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.