soap om recreatiewoningen gaat door

Het Raalter college van burgemeester en wethouders heeft aan ontwikkelaar Collage Vastgoed de gevraagde bouwvergunning (fase 1) verleend voor de bouw van veertig recreatiewoningen in het bos ten oosten van camping Krieghuusbelten.

Naar aanleiding van het verzoek om een bouwvergunning kwamen er maar liefst zeven zienswijzen binnen bij de gemeente, maar volgens het college vormen de zienswijzen geen aanleiding om de vergunning niet te verlenen. Enigszins tot teleurstelling van het college zelf. “Veertig nieuwe recreatiewoningen vinden wij gewoonweg te veel voor dat gebied. Het is een geweldig stukje bos”, aldus wethouder Gerard Elferink, die verwacht dat de bezwaarmakers nu naar de rechter zullen stappen. “Tegen het besluit is beroep mogelijk bij de rechtbank, eventueel gevolgd door hoger beroep bij de Raad van State.”

Het college van burgemeester en wethouders werd in februari van dit jaar teruggefloten door de eigen commissie bezwaarschriften. Volgens de commissie had het college vorig jaar het verzoek om een bouwvergunning voor veertig recreatiewoningen ten onrechte geweigerd, waardoor het gehele proces opnieuw in gang moest worden gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.