show rgv kwiek op stoppelveld geslaagd

RGV Kwiek kijkt terug op een zeer geslaagde sportshow op het Stöppelveld tijdens Stöppelhaene-zaterdag. Maar liefst vier groepen van Kwiek mochten zich op het grote buitenpodium met een show presenteren. Ook stond Kwiek met een stand op het Stöppelveld om onder het publiek nieuwe flyers uit te delen met informatie over de vereniging en de grote variëteit aan leuke sporten die de vereniging biedt.

De spits van de demomiddag werd afgebeten door de turnselectie. Het eerste gedeelte van de demo bestond uit een reeks grondoefeningen, uitgevoerd op muziek. In het tweede gedeelte lieten de meisjes zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hadden door prachtige sprongen met behulp van een springplank. De turngroep stal niet alleen de show met de uitvoering, want de leuke outfits droegen hier zeker ook aan bij.

Na de turnselectie was het de beurt aan de acro-selectie, om te laten zien wat ze in huis had. Het was de eerste keer binnen de vereniging dat deze groep een showoptreden gaf. De acromeiden gingen van start met een groepsoefening op muziek. Vervolgens vertoonden twee trio’s hun wedstrijdoefening, waarbij zij lieten zien wat acrobatiek als gymnastieksport nu echt inhoudt. De demo liet zien dat de acromeiden er hard voor hebben gewerkt om een dusdanig niveau te bereiken.

Als derde in de rij namens Kwiek was er de demo van het rhönradturnen. Ook deze tak van turnen is nieuw binnen Kwiek. Voor de rhönradturnsters was het extra spannend, omdat het podium maar een beperkte afmeting had. Zij konden de grote raderen echter perfect onder controle houden en het optreden werd een spectaculair schouwspel. Er klonken veel enthousiaste geluiden vanuit het publiek. Rhönrad is een bijzonder onderdeel van het turnen binnen Kwiek, omdat er relatief weinig rhönradgroepen in Nederland actief zijn.

De demomiddag werd afgesloten door de jazzselecties één, twee en drie. Jazzselectie drie, beter bekend onder de naam ‘Forrest’ verzorgde de aftrap (afdans) met hun demoshow. Onder begeleiding van de percussiegroep R@mbakkie gaven zij een wervelend optreden weg. Daarna mochten jazzselectie één en twee laten zien wat ze in huis hadden. Ook deze twee optredens werden erg goed uitgevoerd. Het publiek op het Stöppelveld was razend enthousiast. De jazzdemo werd afgesloten met een kleurrijk optreden. In felgekleurde outfits dansten de meiden van jazzgroep Forrest een discofunk.

Meer foto's