rotaryactie voor kinderen in de knel

De vijfde Sinterklaas- en Kerstactie van de Rotary Club Raalte is maandagavond van start gegaan. De actie – verkoop van kaarten – moet geld opbrengen voor een sinterklaascadeautje voor Sallandse kinderen voor wie het niet zo maar logisch is dat Sinterklaas langs komt. Dat gaat in overleg met Vluchtelingenwerk en Steunpunt Minima. Maandagavond gaf Maaike Heethaar, ambassadrice van Carinova, het startschot. Rotary Raalte-voorzitter Willem Koetsier en coördinatrice van de actie Femke Wijma, boden haar de eerste kaarten aan.

Tijdens de bijzondere Rotarybijeenkomst, waarbij ook de beide kunstenaars en een vertegenwoordiger van Carinova aanwezig waren, gaf Femke Wijma aan dat de Rotary er voor gaat om het bedrag van vorig jaar te evenaren en te streven naar een opbrengst van 15.000 euro, om zo ongeveer 240 kinderen uit Raalte en omgeving gelukkig te kunnen maken.

De leden van de club gaan de komende tijd, al weer voor de vijfde keer, aan de slag om de kerst- en gelegenheidskaarten te verkopen voor hun actie ‘Sallandse kinderen in de knel’. In eerste instantie benaderen ze de komende weken alle bedrijven in Raalte, Heino, Olst en Wijhe om kaarten te kopen. Kaarten die gemaakt zijn van schilderijen en miniaturen van de kunstenaars Hans Boxem uit Raalte en Teun de Haan uit Wijhe, die belangeloos aan de actie hebben meegewerkt.

De kaarten zien er ook dit jaar weer schitterend uit. Prachtige dubbele, vierkante en rechthoekige blanco kaarten in pakjes van vier voor de prijs van vijf euro. Er zijn kaarten voor de kerst- en nieuwjaarswensen en kaarten die voor allerlei doelen kunnen worden verstuurd. In december staan de Rotarians met hun kaarten bij de supermarkten en kerstmarkten om zoveel mogelijk kerst- en gelegenheidskaarten te verkopen aan particulieren.

De kinderen uit gezinnen voor wie de Rotaryleden gelden bijeenbrengen, hebben als gemeenschappelijke eigenschap dat ze allen sociaal gezien achtergebleven of achtergesteld zijn door geldzorgen van hun ouders/voogden. Het gaat om gezinnen of alleenstaanden met kinderen die grote moeite hebben voor de verjaardag van hun kind met Sinterklaas en/of Kerst een cadeautje te kopen. Het kan bijvoorbeeld ook dat men niet in staat is om het lidmaatschap van een sportclub en de aanschaf van de daarbij benodigde sportkleding te betalen. De nadruk ligt op de kinderen, die door huiselijke omstandigheden in de knel zitten, niet op hun ouders.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.