ramele trekt walraven aan als squashleraar

Racketcentrum Ramele heeft een nieuwe squashleraar gevonden in de persoon van Raaltenaar Paul Walraven. “Het is voor het eerst sinds jaren dat we weer een squashleraar hebben”, vertelt Tino Vlierhuis, de exploitant van Racketcentrum Ramele in Raalte. “We willen het squashgebeuren hiermee een nieuwe impuls geven, er wat nieuwe ‘spirit’ in stoppen. Het uiteindelijke doel is zelfs om weer met teams mee te doen aan de regiocompetitie.”

Walraven is één van de beste squashers van de regio. Door blessures heeft hij weliswaar een stapje terug moeten doen, maar nog steeds hoort hij bij de regionale top. Hij zal de squashers allerlei tips geven met als doel om uiteindelijk op een hoger niveau te komen. Om extra leden te werven, geldt er momenteel een speciale actie. Als je deze maand lid wordt, krijg je een squashracket cadeau en als je in de maand oktober lid wordt een gratis squashles. Een maandabonnement kost 28,95 euro. Daarvoor mag je onbeperkt gebruik maken van de squashhallen in Racketcentrum Ramele.

“Squash is de sport om alles van je af te zetten en even alles te geven”, vertelt Tino. “We hebben hier in totaal vier squashruimtes. Daarvan wordt goed gebruik gemaakt, maar het kan altijd beter. Omdat we al jaren geen leraar hadden, lag de ontwikkeling van de spelers eigenlijk een beetje stil. En dat vond ik zonde. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een leraar die onze spelers goede tips kan geven. Die heb ik gevonden in de persoon van Paul. Ik denk dat ik hiermee dé squashman van Raalte heb binnengehaald!”

Squashen zorgt voor zowel inspanning als ontspanning, is Tino van mening. “Inspanning voor je lichaam en ontspanning voor je geest. Squash is een sport die heel snel te leren is. Maar het is ook ontzettend intensief. Beginnende spelers kunnen al snel een leuk wedstrijdje spelen. Na een uurtje ben je bek af. Het geeft een ontzettend grote kick om met alle kracht het balletje te pletten tegen de muur, je tegenstander op het verkeerde been te zetten of om toch nog net dat ene moeilijke balletje terug te kunnen slaan, ook al had je tegenstander dat niet meer verwacht. En squashen kan je altijd: Bij regen, wind, sneeuw, storm of zon!”

Paul Walraven heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. Hij heeft jaren ervaring met het geven van squashles. Halverwege de jaren tachtig fungeerde hij ook enkele jaren als squashleraar bij het Racketcentrum Ramele. “De klassieke fout bij het squashen is dat je teveel loopt”, vertelt hij. “Ik zie dat regelmatig bij anderen gebeuren. Men rent de hoek in om maar achter de bal te komen, maar als je ernaast staat, is dat afdoende. Vanaf de T op de vloer moet je in principe elke bal in drie stappen terug kunnen slaan. En bovendien hebben veel squashers de neiging om het racket op wisselende manieren vast te houden. Nergens voor nodig. Met één greep kun je alle ballen aan!”

Racketcentrum Ramele is te vinden aan de Hammerweg 8, telefoon: 0572-356308. Meer info kun je vinden op staging2.ramele.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.