raalter paranormaal therapeute schrijft boek

‘Kinderen van nu’ of ‘Nieuwetijdskinderen’, het zijn beide aanduidingen voor ‘extra gevoelige’ kinderen. Volgens velen neemt het aantal kinderen dat valt onder deze categorie in razendsnel tempo toe. “Vaak worden deze ‘Kinderen van nu’ ten onrechte gediagnosticeerd met gedragsstoornissen als ADD, ADHD, autisme, PDD Nos”, vertelt paranormaal therapeute Tinie Wolfkamp-Hellema uit Raalte. Om de ouders, opvoeders en leerkrachten van die kinderen te helpen, heeft ze een boek geschreven: ‘Kinderen van nu – De wereld van het gevoelige kind’. De eerste druk, honderd exemplaren, is inmiddels al uitverkocht.

In het boek gaat ze natuurlijk dieper in op de kenmerken van deze kinderen. ‘Het hoogsensitieve kind is bedachtzamer, gevoeliger en raakt makkelijker overmand door heftige emoties dan het gemiddelde kind’, schrijft ze ‘Hoewel een gevoelig kind vaak creatief en slim is, krijgt het vaak het label angstig, geremd en zenuwachtig te zijn en wordt het dientengevolge (ten onrechte) als een ‘probleemkind’ gezien’. Verder zijn deze kinderen volgens Tinie vaak spiritueel en intuïtief. Soms zijn ze ook paranormaal begaafd.

Volgens vele mensen uit de wereld van de new age, zijn deze ‘nieuwetijdskinderen’ de voorbode van een tijd vol met veranderingen. Een tijd van wijsheid en vrede. “Deze kinderen worden geboren met een ruimer bewustzijn en zijn hier om wijsheid in de wereld te brengen.” Verder zegt ze: “Deze kinderen zijn van alle tijden hoor. Duizend jaar geleden waren ze er bij wijze van spreken ook, er worden er nu alleen veel meer geboren.”

Tinie is net klaar met haar opleiding tot paranormaal therapeute. Ze volgde een studie aan het Johan Borgman College, een HBO voor paranormale mensen. “In mijn praktijk help ik nu mensen met allerlei problemen. Van spierklachten tot verslavingen en van burn-outs tot kinderen met allerlei problemen. En in de loop der tijd viel het me op dat het aantal ouders dat zich met hun kinderen meldde alleen maar groter werd. Allemaal waren het hoogsensitieve kinderen. Zo is het idee geboren voor mijn afstudeerscriptie. Daarna ontstond het idee om die scriptie als boek uit te geven. Ik probeer de ouders, opvoeders en leerkrachten hiermee handvatten aan te reiken zodat ze beter met deze kinderen kunnen omgaan.”

In het boek benoemt Tinie meerdere types van deze ‘Kinderen van nu’, ieder met hun eigen kenmerken. Doorgaans geldt dat de kinderen veel, niet al te dwingende, aandacht en liefde nodig hebben, dat je moet proberen om ze niet aan al teveel prikkels tegelijk bloot te stellen, dat (als je ze wilt corrigeren) boosheid alleen maar averechts werkt en dat je bij die kinderen niets moet (proberen te) forceren.

“Dat wat in het boek staat, heb ik zelf ook meegemaakt”, vertelt Tinie. “Ik was zelf ook één van de ‘Kinderen van nu’. Er zijn wel meer boeken verschenen over het fenomeen, maar ik kan er een stukje persoonlijke herkenning aan toevoegen. Het onderwerp gaat me enorm aan het hart. Ik weet hoe het voelt. Dat je zelf ook niet meer weet wat er nou met je aan de hand is. Ik kwam vroeger wel eens thuis met enorm veel hoofdpijn of woede. Dan had ik de deuren van mijn hoofd te ver opengezet voor de prikkels van anderen. Daar wapen ik me nu tegen. Er is niks mis met die kinderen. Je moet ze alleen op een andere manier benaderen. Ze vallen alleen helaas buiten het vakje van onze rationele cultuur. Maar weet je wat mijn motto is? ‘Verstand is een goede knecht, maar een slechte meester’.”

Tinie Wolfkamp Hellema is bereikbaar op tel: 0572-356403 of 06-22012518. ‘Kinderen van nu – De wereld van het gevoelige kind’ is onder andere verkrijgbaar bij Beltane (New Age winkel), Primera en de Bruna in Raalte. Het boek heeft ISBN-nummer: 9789074066181.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.