raalte wijzigt fietsbeleid in centrum niet

Het fietsbeleid in het centrum van Raalte blijft ongewijzigd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten in een reactie op de discussie over fietsen in het voetgangersgebied van het winkelcentrum. De discussie kwam op gang toen enkele bekeuringen door de rechter werden verscheurd. Hans de Kort en Willy Lourenssen van de SP klommen vervolgens in de pen en vroegen om maatregelen.

“Voor zover ons bekend zijn er in de afgelopen zeven jaar in totaal twee bekeuringen voor het fietsen in het voetgangersgebied geseponeerd. In beide gevallen betrof het een bekeuring die is uitgedeeld op maandagochtend. Dus op een moment dat bijna alle winkels zijn gesloten”, vertelt wethouder Ben Haarman, die verder aangeeft dat de betreffende boetes ook nog eens zijn uitgeschreven door agenten in opleiding. “Het politiekorps Raalte hanteert in principe de lijn om niet op maandagochtenden bekeuringen uit te delen in de voetgangerszone. Deze gedragslijn was echter niet bekend bij twee aspirant agenten.”

Met andere woorden: Het Raalter college ziet geen reden om het beleid aan te passen. En enorm verkeersbord met veel tekst, om de juiste momenten aan te duiden waarop de fietser al dan niet gewenst is, ziet het college ook niet zitten. “Je moet in één oogopslag kunnen zien wat er precies toegestaan is in het winkelcentrum”, zegt Haarman, die tot slot zeker niet wil denken aan een algeheel fietsverbod in het winkelcentrum. “De fietsers buiten de openingstijden voorkomen een uitgestorven en verlaten indruk van het centrum en vergroten de sociale controle. Dus die aanwezigheid heeft dan weer een positieve invloed op de leefbaarheid en levendigheid in het gebied.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.