Home / archiefcentraal / raalte gestart met inzameling kunststof afval

raalte gestart met inzameling kunststof afval

Wethouder Ben Haarman en Coert Peters, directeur strategie en ontwikkeling ROVA, hebben maandag een begin gemaakt met de (verplichte) inzameling van kunststof huisafval in de gemeente Raalte. Het tweetal gooide maandagochtend gezamenlijk de eerste zakken met kunststof in de vuilniswagen. In Heino stonden de eerste speciale, oranje zakken al langs de weg. “Er wordt goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om gescheiden kunststof in te zamelen”, concludeerden Haarman en Peters.

Kunststof wordt in de gemeente Raalte eens in de vier weken ingezameld. Op vaste dagen (de data zijn door ROVA inmiddels bekendgemaakt) kunnen inwoners hun kunststof in speciale zakken aan de weg zetten. De inzameling levert veel voordeel voor het milieu op. Meer dan twintig procent van de inhoud van de restafvalcontainer bestaat uit plastic verpakkingen die gescheiden en gerecycled kunnen worden. Het ingezamelde plastic wordt gerecycled tot grondstof voor nieuw verpakkingsmateriaal.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.