Home / archiefcentraal / politie controleert op landbouwvoertuigen

politie controleert op landbouwvoertuigen

Naast de technische staat (waaronder goed werkende verlichting) van de betreffende voertuigen, dienen ze ook schoon en zichtbaar te zijn. Tevens moet de lading tijdens transport zo verpakt zijn dat deze er niet af kan vallen en/of waaien.

Ook moet de bestuurder er voor zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt na vervuiling. En bij locaties waar men vanuit het bouwland de openbare weg oprijdt moet een bord staan waarop staat aangegeven ‘slipgevaar’ of het ‘modderbord’. Door de politie is begin september een brief verzonden naar Cumela Nederland (Belangenorganisatie voor CUltuurtechnische werken en grondverzet, MEstoffendistributie en Loonwerken in de Agrarische sector) en er is contact geweest met LTO Noord.

In het belang van de verkeersveiligheid wordt er niet gewaarschuwd, maar bij overtredingen geverbaliseerd. De politie vraagt tevens om begrip van overige weggebruikers voor de verplaatsingen over de openbare weg van deze voertuigen tijdens de drukke oogstwerkzaamheden.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.