pieter van veen tijdelijk naar rijssen holten

Pieter van Veen wordt met ingang van 1 oktober waarnemend burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten, zo heeft Commissaris van de Koningin Geert Jansen dinsdag bekend gemaakt. Van september 2006 tot mei 2008 was hij waarnemend burgemeester in Raalte. Hij fungeerde destijds als vervanger van Alex Bolhuis.

De benoeming heeft in goed overleg met een delegatie van het gemeentebestuur plaatsgevonden. Pieter van Veen wordt de tijdelijke opvolger van burgemeester Koelewijn, die met ingang van 1 oktober is benoemd tot burgemeester van Kampen. Door het vertrek van de heer Koelewijn is het burgemeestersambt in de circa 36.700 inwoners tellende gemeente Rijssen-Holten vacant.

Commissaris Jansen heeft over de ontstane situatie van gedachten gewisseld met het gemeentebestuur. In goed overleg is besloten om voor de duur van de vacature een waarnemend burgemeester aan te stellen.

De gemeenteraad zal binnenkort van start gaan met de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester. Streven is het profiel voor de nieuwe burgemeester op 15 oktober in een openbare raadsvergadering vast te stellen. Kort daarna zal de burgemeestersvacature worden opengesteld.

Pieter van Veen is 62 jaar. Sinds 1987 is hij werkzaam in het ambt. Na Rozendaal volgden de gemeenten Eelde en Warnsveld en waarnemingen in Aalten, Epe en Raalte. Binnenkort wordt hij beëdigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.