parkeren in twintig jaar tien keer duurder

Raalte gaat volgend jaar kijken welke effecten het invoeren van betaald parkeren heeft gehad sinds de invoering in 2002. Daarin kan dan meteen een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek meegenomen worden. Dat voorspelt dat Raalte dit jaar een stuk minder parkeergeld binnenkrijgt dan vier jaar geleden.

De opbrengst daalt van 610.000 naar 510.000 euro. In heel Nederland is er dit jaar 533 miljoen euro aan parkeergeld binnengehaald. Tien keer zoveel als twintig jaar geleden. Die meeropbrengst komt niet alleen door hogere tarieven. Er is ook meer parkeerterrein gekomen waarvoor je moet betalen. Waaronder Raalte dus.

Amsterdam haalt het meeste geld op. Maar in Valkenburg en Zandvoort zijn ze ook heel gelukkig met het geld. Toeristen leggen het bijeen. Volgens Detailhandel Nederland is parkeren meer en meer een melkkoe geworden. Het liefst willen ze de kosten via algemene belastingen vergoed zien. Of anders moet parkeergeld rechtstreeks in betere parkeermogelijkheden gestopt worden.

Raalte evalueert volgend jaar pas. Dus waar die daling vandaan komt… Bij de gemeente weten ze het nog niet. Ondernemers hebben hier en daar echter al wel een mening. Zoals de eigenaar van de Hema eerder al op onze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.