overijsselse wegen stuk veiliger geworden

Het aantal ongevallen met ernstige slachtoffers op wegen waar de provincie Overijssel kosteneffectieve maatregelen heeft uitgevoerd, is sterk gedaald, vergeleken met wegen waar geen maatregelen zijn genomen. Het aantal ongevallen met ernstige slachtoffers (doden en ziekenhuisgewonden) loopt gemiddeld terug met 28 procent. Een sterke daling is ook te zien bij ongevallen met persoonlijk letsel: het aantal slachtofferongevallen nam af met 25 procent. Het totaal aantal ongevallen is afgenomen met negen procent.

Niet voor niets dat van de week bestuurders uit Oost Europa op bezoek waren in de provincie om van het Overijsselse beleid te leren. De Oost Europeanen zijn met ondermeer een internationaal handboek over rotondes in de koffer naar huis gegaan.

Het grote aantal ongevallen in het verkeer veroorzaakt jaarlijks veel menselijk leed en hoge maatschappelijke kosten. Om deze situatie te veranderen, voert de provincie een groot pakket van maatregelen uit waarmee de veiligheid van wegen snel en effectief verbetert. Voorbeelden van de onderzochte maatregelen uit de eerste fase zijn het aanbrengen van bermverharding, het aanbrengen van herkenbare markering en de herkenbaarheid van onopvallende kruispunten verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.