overijssel laat zich van beste kant zien

“Overijssel is mooi. En de provincie doet meer dan jij denkt.” De provincie zegt dat zelf, maar wie het wil controleren moet zaterdag 19 september naar de Dag van Overijssel. Dat is een dag vol cultuur, muziek en leuke activiteiten in Zwolle, Ommen en Denekamp. Voor jong en oud. En nog beter: Helemaal gratis. Zelfs vervoer kost op de meeste plaatsen niets, ook in andere plaatsen van de provincie.

Op deze open dag van de provincie Overijssel kun je speeddaten met Statenleden, een pannenkoekenfietstocht rijden, de langste limousine van Nederland bekijken en meedoen aan de grootste picknick van Overijssel. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Hét gezicht van de Dag is Lotte. Op posters, in de krant, op de website en op de radio, overal zie of hoor je haar. Met de kreet ‘Ik ben er. Jij ook?’ roept ze iedereen op ook te komen naar één van de locaties. Lotte is zelf ook aanwezig tijdens de Dag. Spot je haar op één van de locaties? Maak dan een foto van haar en maak kans op een leuke prijs!

Kinderen van basisscholen in de buurt van de drie locaties hebben kijkdozen gemaakt over de provincie. Die worden tijdens de Dag tentoongesteld, waarna de mooiste wordt gekozen. Op iedere locatie vindt om 15.00 uur een prijsuitreiking plaats voor de drie leukste kijkdozen.

De provincie is zelf aanwezig op alle locaties met een grote tent, waarin allerlei activiteiten plaatsvinden: Het provinciepaviljoen. Hier zijn bestuurders en medewerkers van de provincie aanwezig om bezoekers te informeren over de werkzaamheden van de provincie. Durf jij het aan om een speeddate te doen met leden van Provinciale Staten of leden van de Jongerenraad? Dit is je kans om direct met ze in debat te gaan over politieke issues, die jou (en je omgeving) raken! Alle bezoekers krijgen een goodiebag van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.