open kerkendag gepromoot met rijdende kerk

De Protestantse Gemeente Raalte en de gezamenlijke Rooms Katholieke Parochies van de H. Paulus en de H. Kruisverheffing in Raalte houden op zondagmiddag 11 oktober een Open Kerkendag. De middag is bestemd voor de basisschooljeugd. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er voor hen allerlei activiteiten in de kerken.

Om de dag op een ludieke wijze te promoten trekt er op zaterdag 3 oktober van 12.00 tot 16.00 uur een ‘rijdende kerk’ door het centrum van Raalte. Deze opvallende stand biedt iedereen die dat wil de gelegenheid om net als in een echte kerk even stil te zijn, een gebedje te bidden of op te schrijven of een Bijbelverhaal te lezen.

Voor de invulling van deze Open Kerkendag is dit jaar bewust gekozen voor een specifieke doelgroep, namelijk kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het idee is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met een aantal kerkgebouwen. De organisatie wil nog niet alle activiteiten verklappen, maar durft al wel een tipje van de sluier op te lichten.

In de Kruisverheffing staat er onder andere een heuse speurtocht op het programma waarbij kinderen alle hoeken en gaten van de kerk te zien krijgen. Ook is daar een knutselhoek waar leuke dingen gemaakt kunnen worden. In de Pauluskerk coördineert muzikant/muziekleraar Hans Groen een open podium. Een verhalenvertelster neemt de kinderen mee in een aantal spannende avonturen.

In de Plaskerk wordt het juist een beestenboel. De profeet Noach heeft een grote boot, een ark, gebouwd om alle dieren te redden van de grote overstroming, de zondvloed. Kunnen de kinderen Noach misschien helpen om van alle dieren er twee in de ark te krijgen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.