niet iedereen in bezit afvalzak voor plastic

ROVA start volgende week in de gemeente Raalte met de inzameling van kunststof verpakkingen. Het startschot voor de gescheiden kunststofinzameling wordt gegeven door wethouder Ben Haarman. Hij deponeert op maandag 14 september de eerste zakken met kunststof verpakkingen in de huisvuilwagen.

Het kunststof afval wordt elke vier weken huis-aan-huis ingezameld. Het afval moet aangeboden worden in speciale plastic zakken. ROVA heeft eind augustus bij inwoners van de gemeente Raalte een starterspakket bezorgd met informatie over de nieuwe inzameling en een set van twaalf zakken voor de kunststofinzameling. Maar uit diverse reacties blijkt dat niet iedereen in de gemeente een starterspakket heeft ontvangen. ROVA en de gemeente hebben daarop gezocht naar een oplossing. Vanwege de problemen met de bezorging van de starterspakketten kunnen inwoners eenmalig hun kunststof in andere plastic zakken aan de weg zetten.

Het kan voorkomen dat het kunststofafval op een ander tijdstip of zelfs een andere dag wordt ingezameld. Het kunststofafval wordt namelijk via nieuwe inzamelroutes opgehaald. Het kunststofafval moet vóór 07.00 uur gescheiden worden aangeboden in de speciale plastic zak(ken) op de gebruikelijke containerplaats. Plaats afval vóór 07.00 uur en voorkom daarmee dat het afval te laat aan de straat staat en niet meegenomen kan worden tijdens de inzameling.

Wie geen starterspakket heeft gehad kan alsnog een pakket bestellen bij de klantenservice van ROVA: klantenservice@rova.nl of 038-4273777. Geef dan wel aan dat het om een starterspakket gaat. Zijn de zakken uit het pakket bijna op? Bestel dan tijdig nieuwe zakken via staging2.rova.nl/zakkenbestellen of via de klantenservice van ROVA. Inwoners die meer willen weten over de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen kunnen terecht op de site van ROVA: staging2.rova.nl of staging2.plasticheroes.nl. Hier staat onder andere informatie over de verpakkingen die wel of niet als kunststof afval aangeboden mogen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.