natuurfeestdag jeugd op groot zwaaftink

Landgoed Groot Zwaaftink vormt op dinsdag 29 september het middelpunt voor de achtste editie van de Natuurfeestdag Raalte. Deze dag is door de gemeente en de basisscholen ontwikkeld om de kinderen op een actieve manier bij natuureducatie te betrekken. Dit jaar doen de leerlingen mee van de groepen 7 en 8 van de Heinose scholen De Dolfijn, De Springplank en De Gouden Emmer.

De Natuurfeestdag is voor de kinderen een feestdag in de natuur. Uit reacties van kinderen, die voorgaande jaren mee deden, blijkt dat deze dag in de natuur een ervaring is waar ze nog lang over napraten. De kinderen volgen een natuurcircuit. Daarbij speelt het zelf ontdekken in de natuur een grote rol. Er zijn zes onderdelen: bodem, water, planten, dieren en een groot ganzenbordspel met vragen over de natuur. Dit jaar is er ook extra aandacht voor zwerfafval.

Wethouder Ben Haarman geeft om 8.50 uur het startsein voor deze dag, waarna bijna tweehonderd kinderen lekker aan de slag gaan. Na afloop krijgen ze als herinnering aan deze dag een oorkonde mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.