mr blue slijpt de brillenglazen op maat

Hun nieuwe collega, zo noemen de medewerkers van Boertie Optiek in Raalte de nieuwe ‘Mr. Blue’ al gekscherend. Even voor de duidelijkheid, het gaat hier niet om een echt personeelslid, maar om de nieuwe, volautomatische en computergestuurde brillenglazenslijper. “Het is een enorme aanwinst”, vertelt Ewald Diekman van Boertie Optiek. “In Nederland zijn er maar drie anderen!”

Het op maat snijden en slijpen van brillenglazen (zodat ze in het daarvoor bestemde montuur geplaatst kunnen worden) kostte vroeger enorm veel tijd. Er bestaan ontzettend veel monturen en dus net zoveel maten voor de brillenglazen. Bij andere, minder geavanceerde machines kan het slijpen van de glazen tot schades of kleine foutjes lijden. Met Mr. Blue behoort dat tot het verleden.

Mr. Blue maakt eerst een scan van het montuur en slijpt vervolgens de brillenglazen op maat. “Bovendien kunnen we de maten van de brillenglazen opslaan in Mr. Blue, zodat onze klanten als er een glas vervangen moet worden, niet of nauwelijks meer hoeven te wachten”, vertelt Ewald. “We zoeken de klant op in het systeem en Mr. Blue snijdt het brillenglas zo weer in de gewenste afmetingen. Het levert voor ons enorm veel tijdvoordeel op. En de klant krijgt een nog beter op maat gesneden lens zonder onvolkomenheden.”

“Mr. Blue is enorm nauwkeurig. De computer is ook geschikt voor glasbrillen zonder montuur. Mr. Blue snijdt de gaatjes er precies op de juiste plek in. Vroeger moesten we daarvoor nog aan de slag met mallen. Mr. Blue is nu al een gewaardeerde collega. En dan ook nog een collega waarvoor je nooit koffie hoeft te halen, ha ha!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.