moderne bushokjes worden digitaal bolwerk

We zien ze in Salland nog niet zo snel langs de weg verschijnen, maar bij het Deventer of Zwolse station kunnen we ons moderne bushokjes wel voorstellen. Die moeten dan meteen een digitaal bolwerk zijn. Even op Hyves kijken, of snel je mail checken? En dan ook nog zien hoe laat de bus precies komt. Ontwerpers van de Massachusetts Institute of Technology verwachten dat het er in de toekomst zo gaat uitzien.

De toekomstige, moderne bushalte is voorzien van touchscreens en sensortechnologie. Passagiers kunnen een trip plannen via een interactieve kaart, websurfen en met de mobiele telefoon via bijvoorbeeld Bluetooth contact zoeken met gegevens van het bushokje. Ook kunnen ze berichten kwijt op een bulletinboard, waarmee de bushalte een sociaal gezicht krijgt. En de bushalte zelf licht op naarmate de bus dichterbij komt.

Uiteraard wordt het geheel gevoed met zonne-energie. En het bushokje geeft informatie terug naar de centrale, onder meer over de luchtkwaliteit. Het ontwerp is erop gemaakt dat het in vrijwel elke omgeving past. Voorlopig gaat het nog om een designstudie, maar over enkele maanden moet er een prototype beschikbaar komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.