met salland de boer op scoort goed

Met Salland de boer op‘ is tweede geworden in de strijd om de Plattelandsprijs Overijssel. Vele vrijwilligers en ondernemers uit Salland werken samen om het agrarische en het toeristische product van Salland te promoten.

Zo zijn er bij boerenbedrijven pompkasten gerealiseerd, waar toeristen in het gebied streekproducten en informatie over Salland kunnen verkrijgen. Verder heeft hun promoteam een promokar ontwikkeld waar ze actief mee op pad gaan om Salland te promoten.

Tweede, maar wie werd eerste? Boerderij Spa Nutter. Uit handen van gedeputeerde en juryvoorzitter Piet Jansen van de provincie Overijssel kregen de eigenaren Frans en Marinka Steggink een zilveren kunstwerk en 1.000 euro. De publieksprijs is gewonnen door het project Kerkepaden-Tichelroutes in Markelo. Zij kregen een bronzen kunstwerk en 500 euro van de provincie.

De Plattelandsprijs Overijssel is door de provincie Overijssel in het leven geroepen om initiatieven op het gebied van leefbaarheid, natuurontwikkeling en nieuwe bedrijvigheid en recreatie op het platteland in de schijnwerpers te zetten. In totaal waren dertien projecten genomineerd voor de Plattelandsprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.