la en gb willen rem op kap van bomen

Lokaal Alternatief en Gemeentebelangen zijn het niet eens met de nieuwe APV en maken dat donderdagavond tijdens de reguliere raadsvergadering – doormiddel van een amendement (per partij) – kenbaar.

Het Raalter college van burgemeester en wethouders stelt voor om in de nieuwe APV geen kapvergunning op te nemen voor gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom met een stamdiameter tot vijftig centimeter. Ook stelt het college voor om publicatie van aanvragen voor kapvergunningen voor bomen binnen de bebouwde kom te vervangen door overleg met direct aanwonenden, hetgeen voor alle aanvragen een versnelling van de doorlooptijd met vijf weken zou opleveren.

“Uit het jongste verleden is overduidelijk gebleken dat dit nogal eens leidt tot het ondoordacht en het onnodig veel kappen van bomen”, aldus Egbert den Daas van Lokaal Alternatief. “Herhaaldelijk hebben we ons toen afgevraagd of het college niet wat al te rigoureus te werk ging. Wij kregen daarbij de indruk dat efficiëntie het bij het college won van de ‘liefde’ voor bomen. De recente ontwikkelingen rond het station in Raalte en de begraafplaats in Heino hebben laten zien dat het college pas na grote druk uit de samenleving en de politiek op zijn schreden terugkwam.”

LA: “Gezien de genoemde houding van het college, moet er naar onze mening een rem op het ongebreideld kappen van bomen blijven bestaan. Wij pleiten er daarom voor om de bestaande APV op de genoemde punten ongewijzigd te laten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.