la en gb willen opheldering in kwestie n35

Naar aanleiding van een open brief van de stichting ‘N35 Raalte Rechtdoor’ aan de gemeente Raalte, hebben Carla Hoge (Gemeentebelangen) en Egbert den Daas (Lokaal Alternatief) het college nu om opheldering gevraagd. Volgens de stichting is het namelijk zo dat een genomen tracébesluit uit 1995 over de loop van de N35 nog steeds geldig is. En dus zou de N35 dan vierbaans, rechtdoor, in een tunnelbak moeten worden aangelegd.

“Ons is door het college, door Rijkswaterstaat en door de provincie Overijssel te kennen gegeven dat het besluit van 1995 geen rechtsgeldigheid meer zou hebben, omdat er vanuit het Rijk nooit een financieel budget is gevoteerd”, aldus Hoge. “Tot dat moment is GB er altijd vanuit gegaan dat het tracébesluit was genomen en dat het een kwestie was van op de planningslijst zetten. Eigen onderzoek gaf ook alle aanleiding dat wij daar (gelukkig) vanuit konden gaan. Is het tracébesluit nog steeds rechtsgeldig, of moet er toch een nieuw besluit worden genomen”, vraagt Gemeentebelangen zich af.

Ook eenmansfractie Lokaal Alternatief wil zo spoedig mogelijk opheldering over deze kwestie. “N35 Raalte Rechtdoor zegt in de gestuurde brief namelijk nogal wat”, aldus Den Daas. “En de stichting heeft, zoals ik gewend ben, haar uitspraak goed onderbouwd. Het college geeft volgens haar een verkeerde voorstelling van zaken in een zeer belangrijke kwestie die de gemoederen sinds geruime tijd bezighouden. Een politieke doodzonde zou in dat geval nog zacht uitgedrukt zijn.”

“Ik wil dan ook antwoord op de volgende vragen”, vervolgt Den Daas zijn schrijven aan het college. “Welke argumenten heeft u om de uitspraak van de stichting te weerleggen? Waarom bent uzelf eigenlijk tot een andere uitspraak gekomen? Op grond waarvan bent u tot een andere uitspraak gekomen? Heeft u dit juridisch getoetst? Zo nee, waarom niet? Voor de zuiverheid zou ik graag zien dat genoemde uitspraken door een externe jurist getoetst worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.