keizershof maakt naam in abu dhabi

De meest vooruitstrevende stad van de wereld. Zo wordt Masdar City in Abu Dhabi genoemd. De stad, die momenteel uit de grond wordt gestampt, moet het symbool worden voor een schone en groene leefomgeving en het gebruik van alternatieve energiebronnen. Bij een dergelijke stad hoort natuurlijk een bijzonder transportsysteem en daaraan wordt een bijdrage geleverd door Autoschade Keizershof in Raalte. “Een ongelooflijke eer dat we aan dit prestigieuze project mogen meewerken”, aldus bedrijfsleider Maurits Kelder.

Autoschade Keizershof is een bedrijf dat zich tot op heden voornamelijk richt op particulieren en bedrijven uit de regio. Is er nu ineens sprake van acquisitie tot ver over de eigen landsgrenzen? Kelder moet hardop lachen. “Nee, we staan niet in directe verbinding met de oliesjeiks. Ons contact verloopt via het Nederlandse bedrijf ‘2 Get There’, dat het transportsysteem voor de nieuwe stad heeft ontwikkeld.”

In de nieuwe stad, een ‘speeltje’ van kroonprins Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi, zullen geen traditionele auto’s te zien zijn. De enige auto’s zijn de drieduizend die te boek staan als Personal Rapid Transit (PRT). Ze rijden via een elektronisch railsysteem met 85 speciale stations, zodat je nooit verder dan 150 meter hoeft te lopen naar het volgende station. Elke rit duurt maximaal zeven minuten, maar het is een persoonlijke taxi, want je kunt zelf je gewenste bestemming ingeven. Het is snel en doeltreffend, files behoren tot het verleden en er is helemaal geen sprake van uitlaatgassen!

De kroonprins laat niets aan het toeval over en is overal in de wereld op zoek gegaan naar strategische partners, die zijn visie delen. Ook is hij bijzonder kieskeurig, dus de auto’s moeten een mooie kleur krijgen en perfect in de lak zitten. Via een samenwerking met het bedrijf Gradus Borkent Schade Efficiency in Enter kwam Autoschade Keizershof in beeld. Het Raalter bedrijf is ingeschakeld om de eerste demomodellen voor te bereiden en te spuiten. “Dat is een mooie uitdaging”, glundert Kelder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.