jeugdgroep aksie viert 40 jarig bestaan

Jeugdgroep Aksie uit Luttenberg viert in de maand oktober het 40-jarig bestaan. Dat gebeurt met tal van activiteiten voor de jeugd uit het dorp, maar ook voor oud-leden en vrijwilligers.

De festiviteiten beginnen op zondag 4 oktober om 13.30 uur met het oplaten van ballonnen in de Kerkweide. Aansluitend is er een receptie voor alle belangstellenden in Zaal Spoolder. Zaterdag 10 oktober staat er in Elckerlyc een reünie op het programma voor alle oud-Aksieleden. Deze begint om 20.00 uur. Vanaf 22.00 uur is bovendien iedereen die in de afgelopen veertig jaar als vrijwilliger, sponsor of ouder bij de jeugdgroep was betrokken welkom.

Zaterdag 17 oktober gaat Aksie samen met de kinderen van groep 1 en 2 naar Ballorig in Wijhe. De kinderen worden om 12.30 uur verwacht bij Elckerlyc en zijn rond 16.00 uur terug.

Zondagmiddag 18 oktober is de jeugd uit groep 3 tot en met 6 aan de beurt. Om 13.00 uur begint een verrassingsactiviteit. In de herfstvakantie is er nog een speciale activiteit voor de jeugd van groep 7 tot en met de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Daarover volgt later meer info in dorpsblad Alleman.

Op 5 oktober 1969 hebben acht, inmiddels welbekende Luttenbergers, Jeugdgroep Aksie opgericht. Sindsdien heeft Aksie zich, onder andere vanuit het Zoldergat in dorpshuis Elckerlyc, ingezet voor jong en oud. Wat begon met een wekelijkse discoavond en het roemruchtige Hot Love-popfestival, is uitgegroeid tot een jeugdgroep met een breed scala aan activiteiten voor de plaatselijke kinderen en gemeenschap. Allemaal op vrijwillige basis. Aksie tekent onder andere voor de realisatie van het jaarlijkse Paasvuur en de organisatie van tweewekelijkse soosmiddagen voor de jeugd van groep 7 tot klas 2, de Kersttweedaagse en de boeldag in Elckerlyc.

Tot de hoogtepunten behoren de jaarlijkse kampweken die al sinds 1972 georganiseerd worden: Het kinderkamp en de jongerenweek. De eerste week verzamelt Aksie de basisschooljeugd op de in het dorp bekende bergweide voor uitputtende en vooral leuke activiteiten en niet te vergeten een rustig vakantieweekje voor de ouders. De week hierna staat er een week vol spanning en avontuur op het programma voor de oudere jeugd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.