Home / archiefcentraal / jan kristen tijdelijk burgemeester van wierden

jan kristen tijdelijk burgemeester van wierden

Jan Kristen is per 5 oktober waarnemend burgemeester van de gemeente Wierden, zo heeft Commissaris van de Koningin Geert Jansen vandaag bekendgemaakt. De 67-jarige Dalfsenaar is nog tot 1 oktober waarnemend burgemeester van Dinkelland. Kristen was van 1996 tot 2007 lid van Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel. Tot 1996 was hij ruim twintig jaar politiek-bestuurlijk actief als fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Dalfsen, lid van het dagelijks bestuur van de regio IJsselvecht en lid van Provinciale Staten van Overijssel.

Kristen wordt de tijdelijke opvolger van burgemeester Kobes, die met ingang van 1 september 2009 is benoemd tot waarnemend burgemeester van Twenterand. Door het vertrek van Kobes is het burgemeestersambt in de circa 23.700 inwoners tellende gemeente Wierden vacant. De raad zal binnenkort starten met de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester. Streven is het profiel daarvoor op 27 oktober vast te stellen. Kort daarna zal de burgemeestersvacature worden opengesteld.

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.