Home / archiefcentraal / inschrijving boscross broekelo geopend

inschrijving boscross broekelo geopend

Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober wordt in Broekland opnieuw de boscross Broekelo gehouden. De organisatie is in handen van paardensportvereniging De Horstruiters Broekland.

De Broekelo boscross-commissie is er weer in geslaagd om een fraai parcours uit te zetten op het landgoed Neppelenbroek. De hindernissen zijn veelal gemaakt van natuurlijke materialen. Om organisatorische redenen zijn de start en de finish verplaatst. De baan is op enkele plaatsen aangepast en verbeterd. De waterbak is uitgebouwd tot een dubbele waterbak en geschikt gemaakt voor de beginnende en voor de ervaren combinaties.

De organisatie verwacht in totaal zo’n driehonderd deelnemende combinaties. Meedoen is mogelijk voor alle ruiters, ervaren of onervaren, met pony’s of paarden. De afstand voor A, B en C-pony’s meet 3.200 meter en bevat veertien hindernissen van ongeveer 50 centimeter hoog. Het is toegestaan om een hindernis niet te nemen. Voor pony’s D en E en de paarden is er een route van ongeveer vijf kilometer met achttien hindernissen uitgezet. Deze hindernissen zijn maximaal tachtig centimeter hoog. Ook hier is het wederom toegestaan om een hindernis niet te nemen.

Daarnaast wordt er op zondag ook weer een knusse fair georganiseerd bij de waterbak (naast de manege van De Horstruiters). De bezoekers (en hun kinderen) kunnen lekker rondneuzen bij diverse kraampjes. Voor de jeugd zijn er diverse boerderijdieren om te knuffelen. Ook voor een hapje, een drankje of een snack wordt gezorgd.

Opgave is mogelijk via www.broekelo.nl en www.startlijsten.nl. Daar staan ook de verdere specificaties voor de verschillende klasses. Broekelo biedt tevens de mogelijkheid om in groepen te starten. Daarvoor zijn er drie rubrieken: Ouder-kind, variabele groepen en verenigingsgroepen.

Lees ook

Koken voor Kerels in de Mozaïek

LEMELERVELD – Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de cursus Koken voor Kerels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.