Home / archiefcentraal / ijssellinie trekpleister op monumentendag

ijssellinie trekpleister op monumentendag

De bunkers van de Stichting IJssellinie Olst zijn zaterdag 12 september, tijdens de Open Monumentendag, gratis toegankelijk voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Zowel op het terrein van De Haere als aan de kant van Welsum zijn de bunkers te bekijken. Maar dat is lang niet alles, zo zullen ook de Dutch Peace Army en Cold War-trucks aanwezig zijn in kampementen voor De Haere en aan de Kletterstraat. In totaal zo’n 80 oude militaire voertuigen.

En als je meerijdt met één van de oude militaire voertuigen kan er zelfs worden meegevaren met het militaire veer dat Defensie op de IJssel laat varen. Verder gaat de Vereniging Radio Zendamateurs proberen om vanuit de commandobunker, net als tijdens de Koude Oorlog, weer radiocontact te maken tussen de bunkers aan de oost- en west zijde van de IJssel. Aan de Kletterstraat staat een 40L70 opgesteld. Het daadwerkelijke wapen wat in de Koude Oorlog het gevecht moest aangaan met de vijandelijke gevechtsvliegtuigen vanaf en van deze bunkers.

Aan de kant van Welsum zullen de modelbouwers van IMPS laten zien welke voertuigen en vliegtuigen gebruikt werden tijdens de Koude Oorlog. De IJsselinie is te vinden aan de IJsseldijk bij Olst. Voor meer informatie zie www.ijssellinie.nl.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.