hond uitlaten moet voortaan met een schepje

Wie in de gemeente Raalte binnen de bebouwde kom zijn hond uitlaat, moet altijd een schepje bij zich hebben om de poep op te kunnen rapen. Met die regel scherpt de gemeente het beleid tegen overlast van hondenpoep aan. Eind deze maand besluit de raad of ze het met die nieuwe regel eens is.

Nu is het nog zo dat de eigenaar van een hond er voor moet zorgen dat de hond de openbare ruimte niet vervuilt. Dan kun je alleen maar betrapt worden als de controleur ziet dat de hond gepoept heeft en jij er als eigenaar zo bij weg loopt, de poep achterlatend voor de schoenzolen van een ander. Je moet dus op heterdaad betrapt worden.

Dat verandert. Ook al hoeft je hond helemaal niet te poepen, ook al ben je gewoon een stukje met je hond aan het wandelen en is het poepen al lang gedaan, dan nog moet je een schepje bij je hebben. In plaats van een schepje mag het ook iets anders zijn, dat wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.