het was weer beregezellig in mettingen

Een stuk of 400 Raaltenaren deden het dit jaar ook weer. Wielrennend, fietsend, marathon lopend, met de solex, estafette lopend en fietsend, zelfs steppend.

Zaterdagochtend vertrok het bonte gezelschap van jong tot oud vanaf de parkeerplaats van bedrijvenpand De Boeierd. In de middag druppelde het dorpsplein van Mettingen langzaam maar zeker vol. De brandweer sloot de estafette goed af. Hans Groen – vergezeld door zijn vrouw op de fiets – liep drie marathons in drie dagen. Getrainde fietsers knoopten er in Mettingen nog even een rondje Teckelenburg bij aan.

Mettingen, partnergemeente van Raalte. Maar voor hoe lang nog? Onder de deelnemende fietsers waren er veel die doorknippen van de banden zonde zouden vinden. “Met lekke banden schiet het ook niet op”, hoorden we opmerken. En ook de Mettingers zelf zouden het jammer vinden, vingen we geluiden op tijdens het bier drinken na afloop.

Hoeveel de fietstocht dit jaar bij elkaar gebracht heeft voor het goede doel, dat horen we vast later nog van de organisatie. Want kosten en baten moeten eerst nog even tegen elkaar worden weggestreept. Hoewel die kosten ieder jaar wel weer heel laag zijn. Fietsenmakers stellen reparatiespullen en bezemwagens beschikbaar, transportbedrijven regelen met grote vrachtwagens de terugtocht van al die fietsen, zelfs de broodjes onderweg zijn door vrijwilligers ingepakt. En de motorbegeleiders onderweg, die verlenen hun diensten ook altijd weer gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.