herfsttoertocht heikera door mais en mist

Fietstoerclub Heikera uit Heino heeft het zomerseizoen zaterdag afgesloten met een geslaagde Herfsttoertocht. De wintergroep van Heikera neemt het nu over. Vanaf zondag 4 oktober volgen wekelijks trainingsritten van circa 60 kilometer door de bossen. De start is om 08.00 uur bij sporthal Hoogerheyne in Heino. Ook de donderdaggroep van Heikera (op gewone fietsen), fietst, weliswaar met een kleiner aantal liefhebbers, de winter door. Steeds met een koffiepauze als hoogtepunt.

In de ochtendmist van afgelopen zaterdag verzamelden zich zestien clubleden van Heikera met volgwagen voor de Herfsttoertocht over 170 kilometer. Toerleider Jan Zielman had een prachtige tocht uigezet. Via Heeten en Bathmen zocht de groep zich een weg door de mist en het maïs naar Vorden. De eerste stop was in Wichmond, na 50 kilometer. Na deze korte kennismaking met de Achterhoek stak men bij Brummen de IJssel over. Vanaf dat moment kwam de zon er door. De Veluwe kleurde volop tussen Eerbeek, Loenen, Hoenderlo en Harskamp. In Garderen kwam men weer op krachten bij de twee stop, na 115 kilometer.

Hierna ging het door Elspeet, Vierhouten, Oene en Veessen naar de tweede oversteek van de IJssel bij Wijhe. De laatste loodjes waren niet zo zwaar door het mooie weer en het werk van de voorrijders. Bij Oortwijn in Heino volgde tot slot nog een frisse evaluatie van de geslaagde tocht.

Al met al kan Heikera terug kijken op een mooi zomerseizoen. Ruim 3.000 fietsers namen deel aan zes fietstochten die Heikera in 2009 organiseerde. Fietsen in Salland mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Heikera stelt alles in het werk om fietsers te laten kennis maken met dit deel van Overijssel. De clubleden toonden zich ook actief tijdens trainingen, langere fietstochten en een technische informatieavond bij BikeLife in Heino. Tijdens de najaarsvergadering (op dinsdag 24 november om 19.30 uur in ’t Kerkhuus in Heino) staat Heikera stil bij 2009 en kijkt alvast vooruit naar 2010. Voor meer informatie zie staging2.heikera.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.