hellendoorn rally wordt spetterend spektakel

De 28ste editie van de Hellendoorn Rally belooft een spetterend rallyspektakel te worden.

Rondom Hellendoorn wordt in vijf gemeenten de rally verreden. De rally telt mee voor het Rallyclinic Dutch Open 2009. De lengte van de klassementsproeven is in totaal ongeveer 170 kilometer. Evenals in 2008 vindt de start op vrijdagavond plaats in de manege in Hellendoorn. Het serviceterrein is wederom bij Ten Brinke aan de Morsweg in Rijssen en het rallyhoofdkwartier is verplaats naar de locatie waar het ooit begon: Restaurant de Kroon aan de Dorpstraat in Hellendoorn.

De rally bedstaat dit jaar uit zestien klassementsproeven, waarvan er op vrijdagavond vier worden verreden en twaalf op de zaterdag. De eerste auto zal vrijdag om 19.31 uur het startpodium verlaten, om te beginnen aan de proef Daarle en Luttenberg. Na deze ouverture overnachten de auto’s in het parkfermé bij de manege in Hellendoorn. Er is die avond geen service meer in Rijssen.

Op zaterdagmorgen om 8.00 uur vertrekt de eerste auto richting Rijssen voor de service. De eerste proef op zaterdag zal omstreeks 10.00 uur van start gaan. Aangezien er in en rondom Nijverdal volop wordt gewerkt aan de wegen, zijn de proeven zodanig ingedeeld dat op zaterdag voor de middag de proeven worden verreden rondom Hellendoorn en na de middag rondom Rijssen.

De organisatie verwacht een sterk deelnemersveld, aangezien de Hellendoorn Rally als enige rally in Nederland meetelt voor de ERC Cup (Euro Rally Challenge). Deze competitie bestaat uit zes rally’s in Europa, waaronder de Hellendoorn Rally, en staat borg voor de komst van een groot aantal spectaculaire rallykanonnen. De rally zal rechtstreeks te volgen zijn via Reggestreek Radio en Delta FM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.