genieten op elfde editie salland natuur fair

Dit jaar wordt de fair uitgebreid met de Salland Games. Verschillende teams strijden tegen elkaar om de felbegeerde hoofdprijs: De ‘Salland Games Trofee’, met bijhorende eer en prijzenpot. Maar waarom zo’n radicale verandering in de fair als deze al zo goed bezocht wordt? Jan Reimert, voorzitter van de Salland Natuur Fair, heeft hier een duidelijke verklaring voor.

“Wij willen graag interactie tussen zoveel mogelijk mensen en door middel van de Salland Games hopen wij dit te bereiken. De spelen zijn afgeleid van de Highland Games en zijn voor jong (vanaf 15 jaar) en oud. Met de Salland Games blijven we zo dicht mogelijk bij de natuur, wat ook in de stijl van de fair past. We hebben dit niet met ons 10-jarig bestaan gedaan, omdat we toen al zo’n vol programma hadden en bovendien willen we graag elk jaar iets nieuws introduceren.”

Verder zijn er verscheidene demo’s. Zo zijn de Tinkerpaarden, de grote bonte paarden met lange manen, prachtig om te zien. En zal valkenier Gerrit Zandvoort voor de vijfde keer een show weggeven. En natuurlijk nog veel meer. Kinderen hoeven zich tijdens de Salland Natuur Fair niet te vervelen. Wanneer vaders en moeders langs de kraampjes snuffelen, kunnen de kinderen zich prima alleen vermaken met behulp van de organisatie van de fair.

Zo presenteert de organisatie het onderwaterleven, het dierenbos en wordt het kinderprogramma dit jaar uitgebreid met het zogenaamde ‘blote voetenpad’. Dit is een pad gemaakt van modder, water en andere natuurlijke componenten. Zo kunnen kinderen op een andere en vooral spannende manier de natuur ontdekken. Om er een extra draai aan te geven, mogen zij vragen – over de natuur – die hun pad kruisen beantwoorden.

De Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie Raalte (IVN) en Wild Beheer Eenheid Heeten (WBE) hebben samen met de jagers uit Zuidwest Salland ervoor gekozen om dit jaar weer een apart programma te presenteren. Zo organiseert de IVN het ‘waterleven’, waarbij de kinderen het leven onder water kunnen ontdekken. De WBE laat het spannende leven van de bosdieren zien. En nog leuker, de kinderen mogen de dieren zelf met een verrekijker zoeken.

De Salland Natuur Fair is zondag 13 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden bij Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.