gemeente legt van merksteijn dwangsom op

Burgemeester Piet Zoon heeft woensdag namens de gemeente Raalte een brief overhandigd aan Van Merksteijn Staalcoating BV in Raalte. In de brief staat dat er een dwangsom aan het bedrijf is opgelegd.

In de afgelopen maanden heeft de gemeente diverse malen een controle uitgevoerd op de naleving van de milieuvoorschriften. Tijdens deze controles werd geconstateerd dat Van Merksteijn meerdere voorschriften overtreedt. Van deze overtredingen is het bedrijf schriftelijk op de hoogte gesteld. In die brief heeft de gemeente destijds termijnen gesteld, waar binnen Van Merksteijn maatregelen moest treffen. Maar die termijnen zijn inmiddels verstreken.

De overtredingen hebben betrekking op stankhinder en de opslag van gevaarlijke stoffen. Hiervoor is nu een dwangsom opgelegd. Voor de geurhinder gaat het om een bedrag van 500 euro per geconstateerde overtreding (maximum 10.000 euro). Voor de opslag van gevaarlijke stoffen gaat het om een bedrag van 5.000 euro per week dat de opslag niet volgens de voorschriften plaats vindt (maximum 50.000 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.