gb raalte moet op duurzaamheidsmeter

Raalte moet meedoen aan de landelijke duurzaamheidsmeter. Dat stelt Gemeentebelangen voor aan het Raalter college van burgemeester en wethouders. Deelname is makkelijk, maar ook richtinggevend, want een gemeente krijgt een plaats toegekend in de reeks van deelnemende gemeenten. Die plaats geeft aan hoe goed je het doet op gebied van duurzaamheid. 132 Gemeenten komen inmiddels voor op die duurzaamheidsmeter.

Er zijn drie beoordelingspunten: People, Planet en Profit. Bij People moet je denken aan burgerparticipatie, sociaal beleid en internationale samenwerking. Bij Planet gaat het om klimaat & energie, duurzaam waterbeheer en natuur & milieu. En Profit staat voor duurzame overheid, duurzame mobiliteit en duurzaam bedrijfsleven.

Gemeentebelangen: “Voor onze inwoners, maar ook voor de politiek, is het goed te weten op welke plaats we als gemeente staan, zodat we het beleid zonodig kunnen aanpassen in de goede richting. Dat wil zeggen socialer, klimaatgerichter en duurzamer.” Vraag van GB aan B&W: “Zou u de lijsten willen invullen zodat duidelijk wordt waar Raalte staat op die velden?” We gaan het afwachten. En tippen Dalfsen en Olst-Wijhe ook meteen even. Want deze gemeenten staan er ook nog niet op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.