formido komt met bak voor plastic afvalzak

De gemeente Raalte start deze maand – zoals bekend – met de inzameling van plastic huisafval. Raalte heeft gekozen voor inzameling via plastic zakken, maar is dat ook handig? Formido Raalte is in ieder geval van mening dat het inzamelen de burgers zo gemakkelijk mogelijk moet worden gemaakt. En komt daarom met afvalbakken, in verschillende kleuren en modellen, waar de speciale plastic zakken precies in passen!

Het streven is dat aparte inzameling van plastic verpakkingen net zo gewoon wordt als het apart houden van glas en papier. Door gescheiden inzameling ontstaat grondstof voor nieuwe flessen en flacons, maar ook voor bijvoorbeeld vloerbedekking, tennisballen en automaterialen. Gescheiden inzameling zorgt er bovendien voor dat er minder plastic in de afvalverbrandingsovens verdwijnt. De CO2 uitstoot daalt daardoor. Dit vermindert het broeikaseffect en dat heeft weer een gunstig effect op ons milieu.

Daarnaast betekent het gescheiden aanbieden van plastic verpakkingsafval ook een afname van je hoeveelheid restafval. Dat scheelt ruimte in de container en dat scheelt weer in je portemonnee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.