ergotherapie salland bestaat alweer een jaar

In oktober 2008 hebben Liset Meijerink en Sonja Kluin-Reimert de deuren geopend van Ergotherapie Salland. Een ergotherapie-praktijk voor mensen uit de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. Het afgelopen jaar hebben de beide ergotherapeuten veel energie gestoken in de bekendheid van ergotherapie.

Veel mensen weten niet of nauwelijks wat ergotherapie inhoudt en welke mogelijkheden het biedt. Toch is ergotherapie opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraars. Een cliënt heeft recht op tien uur behandeling per jaar. Dat ergotherapie is opgenomen in het basispakket, is ook een teken dat zorgverzekeraars het belang van ergotherapie inzien en waardevol achten.

Om de bekendheid van ergotherapie te vergroten is contact gezocht met de gevestigde gezondheidszorg, zoals de huisartsen en fysiotherapeuten. Tevens zijn er diverse presentaties gegeven bij organisaties zoals Zij-Actief. Het leuke aan deze contacten is dat ergotherapie een heel praktisch beroep is. Het is gericht op alledaagse handelingen en welke problemen iemand hierin ondervindt als gevolg van een ziekte, ongeval, etc. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving, die problemen ondervindt in de uitvoer van dagelijkse handelingen. Mensen, die voor het eerst van ergotherapie horen, komen dan ook vaak met vragen van: “Ik ken iemand, dit is het probleem en wat kunnen jullie betekenen in deze situatie?”

Nu Ergotherapie Salland al weer een jaar aan de weg timmert, merken beide ergotherapeuten dat de bekendheid langzamerhand toeneemt. Oftewel: Het balletje begint te rollen. Via allerlei verschillende kanalen wordt er steeds meer contact gezocht met de praktijk. Zowel nieuwe cliënten, maar ook mensen die even een korte vraag hebben over de mogelijkheden van ergotherapie in een specifieke situatie. Toch zal Ergotherapie Salland de komende jaren veel tijd blijven steken in het vergroten van de bekendheid, want er is behoefte aan ergotherapie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.