eerste editie hofpop met heetens tintje

Het Hoftheater houdt zaterdag 3 oktober de eerste editie van Hofpop. Met dit initiatief wil het Hoftheater lokale bands een podium bieden. “Iets waar veel behoefte aan is, zeker nadat De Leeren Lampe is gesloten”, zo stellen Jos van den Born en Eline Dinkelberg namens het Hoftheater. Deze eerste editie krijgt een Heetens tintje. De drie bands op het affiche, Basement, GenerC en Vegas Music vinden namelijk allemaal (deels) hun oorsprong in Heeten.

Basement is een coverband uit Heeten met een geheel eigen smaak. Met nummers van onder anderen Janis Joplin, Anouk, The Police en Black Crowes zorgen deze muzikanten voor een gevarieerde set met gevoelige luisternummers, dansbare rhythm & blues en stevige rock.

De punkrockformatie GenerC uit Heeten/Haarle/Raalte heeft zich gestort op een project ‘CCR’, oftewel Creedence Clearwater Revival. De gehele avond speelt de band enkel en alleen nummers van deze Amerikaanse rockband. Wie kent nou niet de nummers ‘I Put A Spell On You’, ‘Susie Q’ en ‘Bad Moon Rising’?! GenerC speelt deels akoestisch. Met gitaren, drums en saxofoon wordt het een avond met veel herkenbare muziek.

Vegas Music speelt rockcovers. Met een zangeres en een zanger kan de band een breed scala aan nummers aan. Op het repertoire staan nummers van onder andere: Aerosmith, No Doubt, Bløf, Neil Young, Green Day en U2. Natuurlijk zullen de drie bands ook samen spelen, waardoor vast en zeker een spetterende jamsessie ontstaat!

De foyer van het Hoftheater wordt voor Hoftheater omgetoverd tot poppodium. “En dat is best een uitdaging”, vertellen Eline en Jos. “Het is namelijk niet gemakkelijk om in de grote, open foyer een goede akoestiek te creëren. Maar met wat aanpassingen moet dat lukken. In elk geval wordt het gezellig in de fris geschilderde foyer, met genoeg bezoekers en natuurlijk de bar die gedurende het concert is geopend en waar het nu ook mogelijk is om een warm bittergarnituur te bestellen.”

Kaarten voor Hofpop zijn voor 10 euro verkrijgbaar via de VVV/ANWB, staging2.hoftheater.nl of vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het Hoftheater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.