de klimboom speurt in t natuurlijk huus

De leerlingen van de groepen 3 en 4 van Jenaplanschool De Klimboom uit Olst hebben dinsdag in het kader van het thema ‘Hier woon ik’ een bezoek gebracht aan ’t Natuurlijk Huus in Raalte.

Al speurend door het huis en de tuin leerden de kinderen dat er gras en mooie plantjes op een woondak kunnen groeien. Aan de hand van een vragenlijst gingen de kinderen gericht op onderzoek. “De kachelmuur voelt als een krijtje”, was de reactie van één van de kinderen. Behalve kijken en voelen werden er aardappels in de groentetuin gerooid en brandnetels geplukt voor de thee. Deze thee werd aan het eind van het bezoek in een kring door de kinderen zelf geserveerd, terwijl gastvrouw Agnes Heethaar de vragen van de kinderen over onder andere zonne-energie beantwoorde.

De opgedane leerervaringen krijgen de komende weken een vervolg in de klas, waar de kinderen werken aan hun droomhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.