dag van overijssel slaat aan bij publiek

Ruim 10.000 bezoekers hebben genoten van de diverse activiteiten tijdens de Dag van Overijssel. In Zwolle, Ommen en Denekamp kregen velen een beeld van waar de provincie Overijssel zich zoal mee bezig houdt. Mede dankzij het mooie weer en de bijzondere locaties, is deze dag zeer geslaagd.

Commissaris van de Koningin, Geert Jansen, opende zaterdag om 11.00 uur de Dag van Overijssel in Ommen. Samen met burgemeester Kok en mascotte Lotte deelden zij gebak uit aan de aanwezige bezoekers. Er was veel enthousiasme voor de pannenkoekenfietstocht, roofvogelshow en het varen op de Vecht.

Het liep storm op landgoed Singraven in Denekamp. Er stond de hele dag een wachtrij voor Huize Singraven en de fiets- en wandelroutekaarten waren snel op. Op het grasveld voor het landhuis genoten velen van de zon, muziek en het picknicken. Gedeputeerde Piet Jansen reikte ‘s middags de Plattelandsprijs Overijssel 2009 uit aan Boerderij Spa uit Nutter.

In Park de Wezenlanden achter het provinciehuis in Zwolle stond de hele dag verkeer en vervoer centraal. Jong en oud maakte van de mogelijkheid gebruik om te rijden in een simulator, fietstaxi, trein of bus. Velen keken hun ogen uit tijdens spectaculaire demonstraties van hulpdiensten, die lieten zien hoe ze te werk gaan bij een ernstig ongeluk.

Op iedere locatie werden aan het eind van de dag de prijswinaars van de kijkdozenactie bekendgemaakt. Basisschoolleerlingen in de omgeving van de drie locaties konden hieraan meedoen. In heel Overijssel konden mensen gratis gebruik maken van bus en de trein Zwolle-Kampen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.