dag van het platteland bij welkoop raalte

De Welkoop in Raalte viert zaterdag 5 september de ‘Dag van het Platteland’. De bezoekers kunnen genieten van een fair met alles op het gebied van streekproducten, natuur en agrarisch leven. Voor de kinderen is er een kinderboerderij, een springkussen en ze mogen proberen om een nepkoe te melken. Om 15.00 uur staat er een grote boerenveiling op het programma, waarbij je kunt bieden op vele kavels, van tuinmeubelen tot dierenhokken.

Het draait die dag helemaal om proeven, ruiken, aaien en bewonderen. Circa vijftien standhouders presenteren hun waren of oude ambachten. Denk daarbij aan stands van zuivelboerderij De Knapenvelder, diverse natuurproducten (zuivel, jam, etcetera) en oude ambachten, Vogelvereniging de Edelzangers, een imker en een kinderboerderij van De Flierefluiter. “De Dag van het Platteland is voor de Welkoop een manier om meer mensen in contact te brengen met het platteland, maar ook met hetgeen dat de Welkoop te bieden heeft”, vertellen Harry Overgoor en Twan Smale van de Welkoop.

“Er bestaat best nog wel veel onduidelijkheid over ons aanbod. De Welkoop rust op drie pijlers: Het buitenleven; buiten klussen en dierenleven. Maar lang niet iedereen heeft alles gezien. Met de Dag van het Platteland snijdt het mes dus aan twee kanten. Wij hopen een nieuw publiek naar de winkel te trekken en het Sallandse platteland krijgt een extra promotiemogelijkheid!”

De Boerenveiling begint om 15.00 uur. Een medewerker van de winkel heeft een cursus ‘veilingmeester’ gevolgd en hanteert de hamer. Diverse artikelen gaan er per opbod uit. Het gaat om tuinmeubelen, dierenhokken, speeltoestellen, barbecues, zwembaden, ladders en meer. “Misschien wel een unieke manier om voor een spotprijs een duur artikel aan te schaffen”, stellen Harrie en Twan. De kavels zijn vanaf woensdag te bezichtigen in de winkel.

Mieny Tuten van zuivelboerderij De Knapenvelder heeft er zin in. Bij haar stand kun je proeven van kazen, boerenjongens en -meisjes, hangop (uitgelekte en dus heel erg dikke en romige yoghurt), droge worst, jam, advocaat en meer. “We krijgen ontzettend veel verzoeken om op beurzen te staan, maar we gaan lang niet overal op in. Maar deze beurs, in de eigen regio, daar willen we graag bij zijn. Het is een welkome uitbreiding. Er zijn nog zoveel mensen in Raalte en omgeving die niet weten wat wij te bieden hebben. Juist omdat de Welkoop ook zorgt voor veel vermaak voor de jeugd, hopen we ook hun ouders, de dertigers en veertigers, aan te spreken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.