buurtbus okkenbroek lettele exact 30 jaar

Dinsdag 8 september is het exact 30 jaar geleden dat de buurtbus van Okkenbroek-Lettele voor het eerst naar Deventer reed. De buurtbus bleek al snel een schot in de roos, want het aantal reizigers was meteen groot.

Vorig jaar april werd Nieuw Heeten toegevoegd aan het traject van de buurtbus, die inmiddels negen keer per dag heen en weer rijdt tussen Nieuw Heeten en Deventer. De riten worden verzorgd door in totaal 32 vrijwillige chauffeurs. De 52-jarige Bertus Oostervelt uit Okkenbroek rijdt al vanaf de eerste dag op de buurtbus. “Ik vond het heel belangrijk dat er een busverbinding tussen Okkenbroek en Deventer kwam. Daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

In het kader van het 30-jarig bestaan rijdt de bus dinsdag feestelijk versierd door het Sallandse landschap. De vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag het jubileum al gevierd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.