burendag in spolhoek met drive in disco

Jonge buurtbewoners van speeltuin De Spölhoek in Den Nul hebben zaterdag genoten van een alternatieve drive-in bioscoop. Ze keken naar de film Madagascar II in de laadruimte van een grote vrachtwagen van de firma Gerretsen uit Wijhe.

Onder het genot van een glaasje fris en popcorn uit een heuse popcorn-automaat genoten zij van deze bijzondere voorstelling. Later werd de bioscoop omgeturnd tot disco. Een uitgebreide barbecue en een drankje zorgden er voor dat het nog lang gezellig bleef. Als blijvend aandenken aan een geslaagd feest kreeg de buurt een multi-sport net, inclusief palen en vaste lijnen aangeboden.

Het feest was mede mogelijk gemaakt door Burendag. Burendag is in initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts en is bedoeld om de leefbaarheid van buurten te verbeteren en de sociale banden te versterken. Hoewel het contact tussen de bewoners rond De Spölhoek ook zonder een dergelijke aanmoediging prima is, was Burendag wel een mooie aanleiding voor een extra feestje.

“We vroegen ons af of ons plan kans van slagen zou hebben tussen alle plannen van buren en buurten in heel Nederland, maar drie dagen nadat we ons plan hadden ingestuurd kregen we al bericht dat het aangevraagde budget was toegekend”, aldus Linda Kruiskamp, één van de organisatoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.