Home / archiefcentraal / broekgerrits treft dode ringslang op de weg

broekgerrits treft dode ringslang op de weg

Natuurliefhebber Gerard Broekgerrits uit Raalte heeft afgelopen weekend een dode ringslang gevonden. Na een bezoek aan de Dag van Overijssel zag Broekgerrits de slang op het asfalt liggen. “Vermoedelijk is de slang door een auto overreden”, aldus de Raaltenaar.

De ringslang is ongevaarlijk en niet giftig voor de mens. Het is een schuwe en rustige soort die zelfs bij directe bedreiging maar zelden bijt. De ringslang kan een lengte bereiken van meer dan een meter en is betrekkelijk eenvoudig te onderscheiden aan de kleuren en de kenmerken van de ogen. Op het menu van de slang staan voornamelijk kikkers, die langs de oevers van verschillende wateren buitgemaakt worden.

De ringslang heeft binnen Europa een grote verspreiding en komt daarnaast ook voor in delen van Afrika en Azië. De slang is sterk aan water gebonden, vanwege de aquatische levenswijze en wordt zelden ver uit de buurt van een waterbron aangetroffen.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.