broekgerrits treft dode ringslang op de weg

Natuurliefhebber Gerard Broekgerrits uit Raalte heeft afgelopen weekend een dode ringslang gevonden. Na een bezoek aan de Dag van Overijssel zag Broekgerrits de slang op het asfalt liggen. “Vermoedelijk is de slang door een auto overreden”, aldus de Raaltenaar.

De ringslang is ongevaarlijk en niet giftig voor de mens. Het is een schuwe en rustige soort die zelfs bij directe bedreiging maar zelden bijt. De ringslang kan een lengte bereiken van meer dan een meter en is betrekkelijk eenvoudig te onderscheiden aan de kleuren en de kenmerken van de ogen. Op het menu van de slang staan voornamelijk kikkers, die langs de oevers van verschillende wateren buitgemaakt worden.

De ringslang heeft binnen Europa een grote verspreiding en komt daarnaast ook voor in delen van Afrika en Azië. De slang is sterk aan water gebonden, vanwege de aquatische levenswijze en wordt zelden ver uit de buurt van een waterbron aangetroffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.