brandweerkazerne heeten naar telgenweg

Het Raalter college van burgemeester en wethouders is voornemens om de brandweerkazerne van Heeten te verhuizen naar de Telgenweg, naast bouwbedrijf Loohuis. Het is dan tevens de bedoeling om de huidige kazerne te verkopen.

Het brandweerteam Heeten is momenteel gehuisvest in een kazerne aan de Uilenbroekstraat in Heeten. “Deze voldoet op geen enkele wijze meer aan de minimale gebruikseisen”, zegt wethouder Gerard Elferink. “We hebben daarom onderzoek gedaan naar verschillende opties. Zo is er gekeken naar het eventueel verbouwen van de huidige kazerne, alsmede naar een nieuwbouwvariant op vier andere locaties. En op basis van dit onderzoek hebben we dus gekozen voor nieuwbouw van de brandweerkazerne aan de Telgenweg.”

Een belangrijk voordeel van nieuwbouw is volgens het college dat de brandweerkazerne verdwijnt uit de woonwijk, wat een verkeerstechnisch veiligere situatie oplevert. Daarnaast is de locatie aan de Telgenweg zeer gunstig gelegen ten opzichte van een mogelijk toekomstige ontsluiting Telgenweg/Spanjaardsdijk. En zowel de ‘netto’ investeringskosten als de structurele kosten zijn gunstiger dan bij de verbouwvariant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.