brandweer krijgt jonge zwaan niet te pakken

Een bewoonster van de Mettingenlaan zag de jonge vogel met enkele andere zwanen rondzwemmen in het Overijssels Kanaal (ter hoogte van de Welkoop) en belde daarop de brandweer.

Met brood werd geprobeerd het dier naar de wal te lokken, waar enkele brandweermannen wachtten met een net. Het tafereel trok veel bekijks. Het dier liet zich echter niet vangen. Een eerste worp met het net mislukte. Daarna liet het dier zich wijselijk niet meer in de buurt van de wal zien. Daarop dropen de brandweermannen af. “Het lukt nu toch niet meer”, aldus één van hen. “De dobber raakt ie vanzelf wel kwijt, maar er zit ook nog een haakje aan. We hebben inmiddels de dierenambulance gewaarschuwd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.