ben haarman beoogd lijsttrekker cda raalte

Een sterker, mooier, veiliger en duurzamer Raalte. Dat is de insteek van CDA Raalte voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Waar politici nog wel eens verzanden in wollig en overbodig taalgebruik, is het verkiezingsprogramma van CDA Raalte opvallend bondig en helder. De partij straalt daadkracht uit en durft haar nek uit te steken. Wel is duidelijk dat de recessie een belangrijke rol speelt. Het CDA heeft daarom gekozen voor realistische plannen, waarin de gemeenschap en de burger centraal staan.

Als één ding duidelijk wordt uit het verkiezingsprogramma is het wel dat de partij opnieuw bestuurlijke verantwoordelijkheid wil dragen. Nog meer dan voorheen zal daarbij de nadruk moeten liggen op wat ze zelf omschrijft als ‘de menselijke maat’. De partij wil een overheid die naast de mensen staat, maar verwacht dat min of meer ook van instellingen en ondernemingen op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn en huisvesting. De herkenbaarheid van die organisaties is grotendeels verloren gegaan door schaalvergroting. Dat evenwicht moet worden hersteld en het CDA heeft zich voorgenomen om een actieve rol te spelen in het leggen van nieuwe verbindingen.

Raalter wethouder en loco-burgemeester Ben Haarman is door het CDA Raalte naar voren geschoven als belangrijkste man op de kieslijst. Want niet alleen het programma is belangrijk, ook de keuze van de lijsttrekker is dat. Het bestuur van CDA Raalte is van mening dat Haarman het ambt van wethouder goed onder de knie heeft. Verder wordt hij geroemd om zijn brede maatschappelijke belangstelling en ervaring en zijn toegankelijkheid voor burgers en organisaties. De ledenvergadering op 8 oktober heeft uiteindelijk het laatste woord over de voordracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.