attic artists haalt poptalent uit oefenruimte

Muzikaal talent genoeg in de regio, maar het blijft vaak een beetje hangen in de garages en de zolders. En al die bandjes, zangers, zangeressen en andere poptalenten moeten daaruit. Dat vinden de leden van de Heinose band The Schiw. Daarom willen zij begin volgend jaar een avond organiseren in Café Marktzicht in Heino, waar al die bandjes podiumervaring kunnen opdoen. Er is die avond ruimte voor circa acht acts. Maar als blijkt dat er meer belangstelling is, organiseren ze misschien in die periode wel meer poptalentavonden. En dat alles onder de naam ‘In the Attic’.

Hoe dan ook, het is de bedoeling dat het niet bij één avond blijft. Bij gebleken succes willen ze een jaartje later weer aan de slag. Daartoe wordt er een stichting opgericht: Stichting Attic Artists. “Het is absoluut geen talentenjacht”, stellen Danny Land (drums/toetsen), Stefan Benjaminsen (zang), Lennert Vos (gitaar) en Michel Bartelink (bas). “Het gaat ons erom om mensen uit de garage te trekken en een podium te bieden. Gewoon lekker samen spelen en elkaar leren kennen. Je bent tijdens zo’n avond met allemaal lotgenoten bij elkaar en je zult vast niet de enige zijn die zenuwachtig is.”

Alle bandjes krijgen zo’n twintig minuten de tijd. Als je met je bandje of solo mee wilt doen, kun je je opgeven via de sites staging2.atticartists.nl en staging2.atticmusic.nl of door een mailtje sturen naar atticartists@live.nl. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Die avond wordt gezorgd voor een PA en een backline. De leden van The Schiw vormen de selectiecommissie. De muziek moet wel geschikt zijn voor een avondje in de kroeg. Dat wil zeggen dat al te stevige house of metal van deelname wordt uitgesloten. “Maar een portie ouderwetse hardrock mag best”, stellen de heren.

Ambities zijn er genoeg. Stefan Benjaminsen wil bij gebleken succes een tweede keer ook podiumtijd vrijmaken voor cabaret of andere kunstzinnige acts. De voorzichtige ambitie bestaat verder om van Attic Artists over een paar jaar een evenement van één dag met meerdere podia te maken. “Maar in eerste instantie houden we het bij popmuziek alleen! En het succes van de eerste avond is bepalend voor de verdere toekomst van ons idee.”

“Er zijn bandjes genoeg”, weten de heren. “Vraag maar eens om je heen of er mensen in bandjes zitten. Je weet niet wat je hoort. We verwachten dus echt wel voldoende belangstelling. Ook professionele muzikanten uit Heino staan achter dit idee. Er wordt in deze regio veel te weinig gedaan voor beginnend poptalent.” Voor meer informatie kun je bellen naar 06-83254784.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.