anky geniet van haar debuut in marienheem

Anky van Grunsven heeft woensdagavond haar wedstrijddebuut gemaakt in de westerndiscipline reining. Dat deed ze op de NK Westernriding in Manege Bartels in Mariënheem met het paard Whizashiningwalla BB, dat eigendom is van Cira Baeck. Omdat Anky gezien wordt als een professional, moest zij in de hoogste klasse starten, te weten senior reining L1.

“Het was best wel spannend, maar superleuk”, aldus de meervoudig Olympisch kampioen op haar eigen site. “Ik moest proef 9 rijden en dat is meteen één van de moeilijkste proeven. Het binnenkomen begint met een run-in, stop en back-up. Dat ging heel goed. Het publiek was mega enthousiast en dat geeft best een kick. Ik heb in Whiz een heel fijn paard. Het was jammer dat één van de spins de mist in ging, want dat kostte een hoop punten.”

“Met reining begin je met een score van 70 en de juryleden geven plussen, minnen en penalties. Mijn snelle voltes gingen heel goed en daar kreeg ik plussen voor. Door de fouten die ik maakte, was ik niet geselecteerd voor de volgende ronde. Maar de start is gemaakt en ik vond het hartstikke leuk! Mijn volgende wedstrijd is CRI Wanroij op 15 oktober.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.