alferink ik krijg het alleen maar drukker

Bouwkundig Teken- en Adviesbureau Alferink bestaat op 1 oktober vijf jaar. Het zijn vijf jaren die tot volle tevredenheid zijn verlopen. Vooralsnog heeft eigenaar Roy Alferink niets van de crisis gemerkt. “Sterker nog, ik krijg het alleen maar drukker.”

Het begon allemaal met kleine klussen voor vrienden en bekenden. Verbouwinkje hier, uitbouwtje daar. Maar inmiddels werkt Roy in opdracht van grote projectontwikkelaars en mag hij ook Kartplaza, Nuon en de AH tot zijn klanten rekenen. De opdrachtgevers blijven komen. Hoe hij dat verklaart? “Ik ben flexibel en kom mijn afspraken na. Als het moet, ga ik ook nog op zaterdagavond bij klanten langs. Als een projectontwikkelaar heel snel een tekening nodig heeft, dan maak ik daar tijd voor en zorg ik dat het goed komt. Ik probeer mee te denken met de klant en ik heb goede banden met diverse aannemers en klussenbedrijven. Dat mes snijdt aan twee kanten. Soms help ik hen aan een klus en zij soms mij.”

Roy ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Hij heeft net al zijn computerapparatuur vernieuwd en beschikt ook over een programma waarmee hij zijn bouwtekeningen 3D kan maken. “Het komt er op neer dat je een wandeling kunt maken door de bouwtekening. Zo krijg je een beter beeld van het beoogde eindresultaat.”

“Met een goede bouwtekening in je handen, kun je gaan shoppen langs verschillende aannemers en de offertes onderling beter beoordelen”, stelt Roy. “Dat levert uiteindelijk een beter resultaat op en als het goed is ook een lagere rekening. Een goede bouwtekening verdient zichzelf zo weer terug.” Wel raadt Roy zijn klanten aan om voor het eerste gesprek al wel wat voorwerk te doen. Een paar schetsen van het droomhuis, enkele foto’s van soortgelijke huizen, een bouwtekening van het huis dat verbouwd moet worden, een paar maten, het zijn allemaal handige handvaten.

“Een bouwtechnische tekening is echt niet de grootste kostenpost als je wilt verbouwen of een nieuw huis wilt neerzetten, maar als de klant al wat voorwerk heeft gedaan, scheelt dat wel in de uren die ik nodig heb. Hoe beter de aanlevering van de plannen en de gegevens, hoe lager de rekening!”

Bouwkundig Teken- en Adviesbureau Alferink is te vinden aan Winterkoninkje 14 in Raalte, telefoon: 0572-365913, mobiel: 06-48423039, e-mail: info@tekenbureau-alferink.nl en internet: staging2.tekenbureau-alferink.nl en/of staging2.woongroepsalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.