achtste editie straattheaterfestival streetlive

Het centrum van Raalte vormt op zaterdag 26 september de locatie voor de achtste editie van het straattheaterfestival StreetLive. Het was geen gemakkelijk jaar voor Stichting StreetLive Raalte, dat het festival organiseert. De stichting kon niet voldoende sponsorgelden bijeenbrengen en tot een maand geleden stond het festival dan ook op losse schroeven, maar een aanzienlijke donatie van het Hoftheater bracht uitkomst.

“De bezoekers zullen helemaal niks merken van al die financiële perikelen. We hebben een programma dat absoluut gelijkwaardig is aan dat van vorig jaar”, zo laat StreetLive-voorzitter Gerard Weenink desgevraagd weten. “Voor het Hoftheater speelde mee dat wij ook een bijdrage leveren aan het culturele leven. Ze zijn van mening dat wij een positieve impuls geven aan het theaterbezoek. Daarnaast zijn we ook van plan om meer samen te gaan werken. Hoe we die samenwerking vorm gaan geven, daar vergaderen we binnenkort over.”

Het programma van StreetLive is weer divers, van wereldmuziek tot mime, van uitdagend theater tot grappenmakerij en van dans tot waaghalzerij. Inspireren, verrassen en prikkelen, dat is wat Stichting StreetLive wil. De bezoekers kunnen kijken naar acts van gerenommeerde acts als Compagnie Antipodes, De Jongens van de Reisvereniging, Cirque Ilya, Duo Unwucht, Herr Niels en Theater Tol. Compagnie Anitpodes uit Frankrijk brengt een show over twee reizigers, een man en een vrouw die elkaar op een perron passeren.

De Jongens van de Reisvereniging is een Zwolse band. De heren brengen onvervalste levensliederen en smartlappen. Cique Ilya bestaat uit twee Franse heren die een show brengen vol met acrobatiek en spektakel. Duo Unwucht uit Duitsland verzorgt ook een voorstelling met veel acrobatiek en humor. Het verhaal handelt over twee acrobaten die een machtsstrijd met elkaar uitvechten. Herr Niels is een Duitse mimespeler die speelt met de zwaartekracht. Theater Tol zorgt voor een eigen kamp van drie grote caravans. De bezoekers komen terecht in een bizar, maar ook poëtisch schouwspel.

Daarnaast zorgen Mimegroep Koeloeur (living statues uit Heino), de dansgroepen van RGV Kwiek, Fabian (jonge ‘living statue’ uit Broekland), de Fire Cats en Twirl- en Showteam Caliënte voor de regionale inbreng. Ook kunnen de bezoekers de bijzondere vinylkunst van Henk Zielman bezichtigen of kijken naar het schaaktoernooi om de Hubert Vonhoff Bokaal van de Schaakclub Raalte. StreetLive begint om 13.00 uur. De entree is gratis. Tegelijkertijd wordt ook het Bierfestival gehouden in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.