zonovergoten zomermarkt het averbergen

Mede dankzij een stralende zon was de jaarlijkse zomermarkt van Het Averbergen in Olst zaterdag weer een groot succes. In de binnentuin van de zorglocatie stonden de nodige kraampjes opgesteld en al direct vanaf de start was er een gezellige drukte.

Op het terras genoten bewoners en bezoekers van een drankje, ijsje en het optreden van de Holstobloazers. De verloting met veel mooie prijzen was weer een grote publiekstrekker. Het prijzenpakket werd mede mogelijk gemaakt door enkele Olster ondernemers, leveranciers van Het Averbergen en persoonlijke giften van medewerkers en vrijwilligers.

Dit jaar was er naast de markt voor het eerst ook een fietstocht. Al was de tocht van zo’n 30 kilometer voor sommigen wat te lang. “Gelukkig maakte de route door de schitterende natuur van Olst een hoop goed”, aldus de activiteitenbegeleiders Ilse Oosterwechel en Marita Jansen of Lorkeers. Zij organiseerden de geslaagde zomermarkt, mede dankzij de inzet van vrijwilligers, medewerkers en bewoners van Het Averbergen.

De opbrengst van de markt wordt gebruikt voor de organisatie van de jaarlijkse bootreis en de aanschaf van een duofiets voor de bewoners. Met het premieplan van het Nationaal Ouderenfonds wordt de opbrengst ook nog eens verdubbeld. Het premieplan ondersteunt kleinschalige projecten gericht op het verbeteren van het welzijn van ouderen. Aan het premieplan werken de stichting RCOAK en de stichting Sluyterman van Loo mee.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.